A szappanok lelke

Hiszem, hogy bármi, amit kézzel készítenek, magában hordozza megalkotójának lelkiségét is. Ha valaki más ezt a tárgyat, dolgot használja, az részesül e lelkiségből; tudat alatt megérzi, mekkora szeretettel készült az adott dolog, és a használat során ennek függvényében lelheti örömét benne.

Hasonlítsunk össze egy kínai ruhát mondjuk egy szerettünk által varrott ruhadarabbal, egy bolti szelet süteményt egy házilag készített sütemény ízével, egy éttermi adag ételt a nagymamánk, anyukánk, feleségünk/férjünk által elkészítettel... és még sorolhatnám. A különbséget nem lehet szavakba önteni, mégis mindenki megtapasztalja.

A kézzel készült szappanok varázsát többek között ez az egyediség; a szappant készítő lelkisége adja.

6 megjegyzés:

 1. Igen, én is ezt érzem, nagyon szépen leírtad! Hiszen ez egyfajta teremtés, ami a legfontosabb dolog! Már alig várom, hogy kipróbálhassam ezeket a csodákat, hiszen árad belőlük a szeretet! :) Gratulálok! Nagyon ügyes vagy! Kívánok Neked nagyon sok örömet ebben a szappanos boszorkánykodásba!

  VálaszTörlés
 2. Drága Zsuzsim! Köszönöm szépen kedves soraidat, jól estek szívmelengető szavaid! Neked is további örömteli alkotást kívánok! :)

  VálaszTörlés
 3. Gratulálok a laphoz...és persze a szappanokhoz is! Ügyes vagy! Szépek, mutatósak és ami a legfontosabb, ahogy én mondanám :) "nagyon ott vannak". :)
  Kívánom, hogy sok-sok szappant tudjál készíteni szívvel, lélekkel!
  Ölelés:
  Ildi

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szépen köszönöm Ildi, kedves vagy, és mint mindig, őszinte. :) Remélem, te, ti is sokat fogtok majd ezekkel a szappanokkal fürödni. :) Puszi nektek!

  VálaszTörlés
 5. Már maga a látvány is fél "tisztulás":), testileg, lelkileg !

  Örülök, hogy megtaláltuk egymást !!!

  Anna

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm Anna, nagyon kedves vagy, léleksimogatóak a szavaid. :) Én is örülök a találkozásnak. Szeretettel kívánok neked még sok-sok csodát az életedbe! :)

  VálaszTörlés