2011. november 23., szerda

Kecsketejes Jázmin szappan mandulaolajjal, rózsaszín agyaggal



Aki egyszer szappankészítésbe kezd, valami hihetetlenül nagy késztetést érez magában, hogy újabb és újabb dolgokat próbáljon ki; új anyagokkal dolgozzon, új technikákkal, új eszközökkel. A rendelkezésre álló lehetőségek tárháza olyan nagy, hogy csak a képzelet szab határt neki, milyen szappan kerüljön ki a kezeink közül.

Én most egy olyan szappant szerettem volna készíteni, ami amolyan igazi finom, nőies. Illata is legyen, ápoljon is, szép is legyen, és az a nő, aki használja, igazán kényeztetve érezze magát általa. Tervem megvalósítani nem sikerül maradéktalanul (a szépség terén még lehet majd finomítanom ezen a recepten:)), de abban biztos vagyok, hogy egy igazán minőségi alapanyagokból álló szappant készítettem.

Olajai az olíva, kókusz és napraforgó, szilárdító anyagként pedig kipróbáltam a méhviaszt, valóban igen nagy tartást ad a szappannak (de még tanulnom kell vele bánni, ugyanis olyan hamar "kötött" a massza, hogy alig tudtam formába önteni :)). Zsírfeleslegként mandulaolaj került a szappanmasszába, amit extra bőrtápláló hatása miatt babakozmetikumokban is előszeretettel használnak.

A szappan színét a rózsaszín agyag por adja, amit minden bőrtípushoz ajánlanak, de első sorban a száraz bőrűeknek segít a pórusok tisztításában. Illata jázmin illóolaj, amely határozott, nőies illatával könnyen oldja bennünk a feszültséget egy tartalmas nap végén.

Illóolaj tartalma miatt várandósoknak, gyermekeknek használatát nem javaslom.


2 megjegyzés:

  1. nagyon klassz.... mennyi???? es mekkora meretuek a szappanjaid????
    koszi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Stella! A legtöbb szappan 95-100 gramm körül van, de mivel kézileg készülnek, nem tudom megmondani a pontos tömegét. Ez a szappan 650 Ft. Ha egyéb kérdésed van, kérlek keress fel e-mailben. További szép estét!

    VálaszTörlés