2011. december 1., csütörtök

Kecsketejes "horizont" szappan kakaóvajjal, rózsaszín agyaggal

A másik szerzemény egy illatozó szappanka, amelynél kipróbáltam egy számomra új szappandíszítési technikát. Két különböző színű masszát készítettem, és a két massza közé rózsaszín agyag port szitáltam, hogy kontrasztosabb legyen a színkülönbség. Néhány szappanra a karácsonyi készülődés jegyében különböző díszítő lenyomat is került.  Ezúton is köszönöm az ötletet szappanozós fórumtársaimank, és a beszerzési segítséget "zsuzsu"-nak. :)



A szappan olajai olíva, napraforgó, pálma, kókusz és ricinus, zsírfeleslegnek pedig kakaóvajat tettem bele. Egy kedves barátnőmtől kaptam egy egész nagy zacskónyi bio tejsavóport, amiről már igen sok jót hallottam ezidáig. Akik házilag sajtot készítenek, mind azt tapasztalják, hogy a tejsavótól jó puha lesz a bőrük, a sajtkészítők többnyire nem küszködnek száraz bőrrel. Így került ebbe  a szappanba ebből a tejsavó porból is, nagyon kíváncsian várom, miként fejti majd ki használat közben ez a szappanka bőrápoló hatását.



Színezéknek és a bőrápoló hatást fokozónak került a szappanba rózsaszín agyag por is, ettől lett a felső réteg ilyen szép árnyalatú.

Illatanyaga ylang-ylang illóolaj, ami elég intenzív illatú, igazi női jegyet képvisel. Hangulatjavító, ellazító hatású, jó társunk lehet, ha igazán ki akarunk kapcsolni egy mozgalmasabb nap után. Gyerekeknek, várandósoknak és a fokozottan érzékeny bőrűeknek (ekcéma, pikkelysömör) azonban ezt a szappant sem ajánlom, nekik mindenképpen jobb választás egy natúr, illatanyagmentes szappan.










5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép!A rétegeket úgy öntöd rá,hogy előtte vársz,amíg egy réteg megszilárdul?Erre kíváncsi lennék,mert olyan szabályosan követik egymást a színek és tökéletesen egyenes az elválasztó piros.Köszönöm előre is a választ.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. :)
    Ez úgy készült, hogy az első réteget akkor öntöttem a formába, mikor már jó pudingos volt, majd a formát kicsit "megütögettem", megkocogtattam az asztallaphoz, hogy az első réteg szépen egyenletesen kitöltse a formát. Erre szitáltam a rózsaszín agyag port (nem túl sokat), majd ezután kevertem a rózsaszín agyagos masszát is olyan állagúra, hogy kellemesen pudingos (nem túl lágy, nem túl kemény)legyen. Az elején csak egy nagy kanállal szép óvatosan kanalaztam az alsó rétegre a rózsaszín masszát, majd amikor már elfedte az agyag port, és láttam, hogy az alsó réteg eléggé kemény ahhoz, hogy elbírja a felsőt, a maradék masszát már szépen ráöntöttem az alsóra. Remélem, kellő részletességgel írtam le, de ha még van kérdésed, szólj, szívesen válaszolok, ha itt vagyok. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a kimerítő választ,nagyon kedves vagy:)))

    VálaszTörlés
  4. Szia! Szép ez a szappan:-) Gondolom erre gondoltál, hogy csak kicsit kell szórni. Na, én nem így tettem:-(( Ibcsy

    VálaszTörlés
  5. Szia Ibcsy! Köszönöm, hogy meglátogattad a blogomat! :) A következőnél majd jobban sikerül megvalósítani, amit szerettél volna, ebben biztos vagyok.

    VálaszTörlés