2012. június 27., szerda

Babéros és levendulás olívaszappanok kecsketejjel

Az igazán érzékeny bőrűekre, valamint a kisgyermekekre gondoltam, amikor pár hete egyszerű, egyben kíméletes szappanokat készítettem kecsketejből és olíva olajból. Az olíva szappanok - mily meglepő - tisztán olíva olajból készülnek, ezért nem habzanak annyira, mint általában a szappanoknál azt megszokhattuk, azonban ez kicsit sem csökkenti a velük való fürdés élményét. Kecsketejjel párosítva selymes-krémes habot kaphatunk, mikor olíva szappant használunk, ami épp annyira alkalmas tisztálkodásra, mint bármely jól megtervezett recept alapján készült szappan. A kecsketejjel párosítva igazán bőrtápláló tulajdonságú, nem irritálja a bőrt.




Az egyik adag masszába babérlevél-őrlemény került, amely szintén  híres bőrápoló tulajdonságáról. Ez a szappan illatanyagmentes, bátran használhatják kisgyermekek is.

A másik olívaszappanba levendulavirág-őrleményt tettem, és levendula illóolajjal bolondítottam meg, hogy az illatok iránt elfogult szappanhasználók igényeit is kielégíthessem. :) A levendula nyugtató hatású, ami ötvöződik antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságaival, ezért pattanásos bőrre is bátran használható ez a szappan.

Az olívaszappanok könnyen eláznak, elnyálkásodhatnak, ha nem tud lecsepegni róluk a víz egy-egy használat után, ezért ajánlatos megfelelő szappantartót használni annak, akinek az olívaszappanra esik a választása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése