2012. november 27., kedd

Újabb Himalája sós szappan kecsketejjel

Mindegyik szappannak meg van a saját varázsa, de számomra az egyik legkedvesebb, legszívesebben használt szappan a kecsketejjel készült Himalája sós. Most ismét készült hát belőle egy adag, lévén az előző készletem teljesen elfogyott.

A korábbi receptet kissé módosítottam, és egy eddig általam még ki nem próbált olajat; hidegen sajtolt szezámolajat használtam zsírfeleslegben a földimogyoró olaj mellett. Egyéb felhasznált olajai; olíva, pálma, lenmagolaj, szójaolaj, ricinusolaj, kókuszvaj és repce olaj. Ritkán írom, hogy az általam használt olajok nagy része hidegen sajtolt, a Solio Kft. által készített jó minőségű étolaj, amiket étkezésre is szívesen használok (természetesen ilyenkor hőnek nem teszem ki őket!). Sütéshez-főzéshez pedig a kókuszolaj a kedvencem, ami transzzsírsav-mentes marad hő hatására is.



Hogy kellemes, ugyan akkor hatásos legyen ez a szappan, a Himalája só mellé ráadásként geránium és levendula illóolajok keverékét használtam illatanyagnak. Némelyik szappanon kis rózsaszín agyag gondoskodik a küllemről.

Ahogyan a korábbi sós szappanok, ez is alkalmas az ekcémás és pikkelysömörös tünetek enyhítésére, és a zsíros, pattanásos bőr kezelésére is. Méregtelenítő hatású, ezért rendszeres használatával elkerülhető az izzadás során keletkező kellemetlen testszag kialakulása is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése